Värmesystem

Nordic Träbygg erbjuder dig som bygger nytt, eller står inför en större renovering, ett komplett sortiment inom värme och ventilation. Målsättningen är att kunderna inte skall behöva leta på mer än ett ställe, och därför strävar vi efter att tillhandahålla det mesta som kan behövas i sådana här sammanhang. Under årens lopp har vi också kunnat bygga upp ett nätverk av branschkontakter, och vi har därför möjlighet att göra specialbeställningar till förmånliga priser. Skulle mot förmodan det ni söker eller behöver inte finnas i vårt sortiment, så kan vi ändå hjälpa er att hitta rätt modul eller anordning. Hör av er för mer information.

Miljövänlig uppvärmning

Vi erbjuder såväl vattenmantlade kökspannor till kanonpriser som gamla hederliga kakelugnar, som både värmer upp och skapar hemtrevlig stämning. Vi har även olika former av pelletsförbränningssystem. Detta är mycket smidigt eftersom bränslet, pellets, köps säckvis och är ett biobränsle. Därmed är det mycket mer miljövänligt än många andra alternativ på marknaden idag. Med hjälp av vattenburna värmesystem kan värmen från pelletsbränningen sedan fördelas ut till resten av huset eller fastigheten, vilket leder till en jämn och behaglig temperatur i hela hemmiljön eller arbetsplatsen. Då vi är ett miljömedvetet företag erbjuder vi även solfångare, som enkelt kan installeras på taket på din bostad eller ditt kontor. Detta är något som vi tror kommer bli populärare i framtiden. Solceller och solfångare får aldrig slut på bränsle – solen lär ju knappast slockna i första taget, och då solenergi är helt gratis är det även en mycket hållbar uppvärmningsmetod, som är billig i drift. Vidare får din övriga utrustning “pusta ut” under sommarmånaderna, då solcellerna på taket arbetar för fullt istället. Som grädde på moset levereras våra solfångare och solceller också med flera års garanti, och skulle ni någon gång vara i behov av reparation eller underhåll är det bara att höra av er, så åker vi ut direkt.

Värmepumpar och ventilation

Vi säljer även värmepumpar av hög kvalitet. Dessa är verkliga storsäljare, och hjälper till att hålla nere uppvärmningskostnaderna. Idag finns ett stort utbud av olika varianter på marknaden, och självklart kan vi erbjuda våra kunder ett brett sortiment av olika sorters värmepumpar. Vi säljer exempelvis mark- och bergvärmepumpar, som på ett smidigt sätt omvandlar solenergin som ligger lagrad i marken till energi som kan användas inomhus. Vi har även praktiska kombinationslösningar – anordningar som för det mesta sköter sig själva och som jobbar med olika värmekällor. Detta alternativ passar bäst för dig som redan har flera maskiner installerade. Utöver detta har vi också många olika sorters värmepumpar av andra slag. I sortimentet finns till exempel flera modeller som förvandlar energin i utomhusluften till innevärme, medan andra modeller ser till att ta till vara på inomhusluften. Som om detta inte vore nog, kan vi också tillhandahålla lösningar inom ventilationsområdet. Vi på Nordic Träbygg har valt att utveckla våra egna lösningar, som vi tror kan möta marknadens utmaningar på ett bra sätt. Vid testning har våra ventilationssystem fått höga betyg, bland annat när det gäller att filtrera ut skadliga bakterier och pressa driftkostnaderna. I längden finns även pengar att spara, då våra produkter gör att elkostnaderna kan hållas nere. Därmed blir de även bättre ur ett miljöperspektiv, eftersom de inte drar mer elektricitet än absolut nödvändigt.

Vi hjälper dig att hitta bästa lösningen

Vilket system eller vilken lösning som passar just dig bäst är omöjligt att svara på så här på rak arm, eftersom förutsättningarna skiljer sig väldigt mycket från person till person, hushåll till hushåll och fastighet till fastighet. Vi kan dock underlätta urvalsprocessen och hjälpa till med en bedömning av vad som behöver göras, helt utifrån era specifika situation. Hör gärna av er till oss genom att skriva några rader om vad ni vill ha hjälp med, och hur er situation ser ut, så återkopplar vi med råd och tips på hur ni kan gå tillväga härnäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *